Nieuwsbrief september 2022
    Op God rust mijn heil en mijn eer,
    mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   

    Lieve vrienden,
 
Wat is Augustus een super bijzondere maand geweest: we vierden het 30-jarig jubileum van Mision Adulam! We hadden prachtige dagen, het was ook erg fijn dat een aantal van jullie er via Zoom bij waren. Hartelijk dank lieve vrienden, voor jullie liefde en betrokkenheid al zoveel jaar, we weten ons gezegend. Felina en ik waren blij dat het Boliviaanse bestuur en de teams er waren, net als diverse autoriteiten, maar ook Erwin Wietses & Henk Bosman van St. Zending en Gemeente en Dave Medlock uit het VK. Vrijdag hielden we de officiële viering waarin we het werk presenteerden, in het bijzonder wat we in de afgelopen 5 jaar bereikt hebben. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We hadden drie vieringen, de eerste in El Alto met de jongeren uit Adulam en Talita Cumi en de kinderen van Jesed. Ook waren ouders uitgenodigd, buren en mensen van de scholen waarmee we samenwerken. Hier onder wat plaatjes van de mooie dag die we samen hadden. Een schoolorkest speelde het volkslied voor ons en de jongeren uit elk van de huizen hadden een presentatie voorbereid. Voor meer foto's kijk in de fotogalerij.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maar het beste deel van de vieringen was in het midden van de gemeente in dankzegging aan God. We hadden een tijd van aanbidding en deelden hoe wij werken. In afhankelijkheid van het werk van God in levens, gedragen door gebed (van jullie) en vertrouwend dat de Heer zorgt voor alles wat we nodig hebben om de kinderen en tieners die bij ons komen voor hulp te kunnen dienen. Wat me echt raakte was dat er een klein meisje vroeg of ze mocht bidden voor Yerko, een kind wat naar Jesed komt en die het erg zwaar heeft - willen jullie ook voor hem bidden? Zijn moeder zit in de gevangenis voor doodslag.
 
 
 
Wees blij en dankbaar met ons om dit jubileum, ik hoop dat het jullie ook zal bemoedigen en uitdagen zoals sommigen in de kerk die ons vroegen: "hoe kunnen we helpen, wat kan ik doen." Voor meer foto's van het 30-jarig jubileum kijk in de fotogalerij.
 
Binnenkort reis ik opnieuw, eerst om Nederlandse gedetineerden te bezoeken en dan volgende maand om nog een aantal gemeentes te bezoeken in het Verenigd Koninkrijk. 
 
We stellen gebed erg op prijs, speciaal voor Felina op wiens schouders veel van het werk terecht komt, met name het aansturen van de teams om te blijven gaan voor hoge kwaliteit in de manier waarop we onze kinderen en tieners dienen. Ik zei laatst: we hebben twee handen: het diepe werk wat alleen de Here kan doen in levens, en de inzet van de beroepskrachten in de teams - samen er voor gaan om het beste wat mogelijk is te bereiken in onze bediening.
 
Dag, dit komt met liefs en warme groeten, ook van de teams, Fineke
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia. Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.
 
 
 

 

      

 
 
 
De afgelopen weken zijn erg stressvol geweest in Bolivia, we waren regelmatig in de internationale pers. Ik had een aantal half slapeloze nachten maar het team van Mision Adulam had het echt zwaar. Sommigen moesten een paar uur lopen om bij de huizen te komen, soms werden er stenen of groente naar hen gegooid of werden ze uitgescholden omdat ze gezien werden als mensen die zich niet identificeerden met de mensen in El Alto. Niks is minder waar, alles wat we doen en altijd gedaan hebben is dienen in onze wijk – mensen in onze wijk steunden ons en beloofden ons zo veel mogelijk te zullen beschermen.
 
De jonge mensen in de huizen voelden de spanning ook en staf moest proberen om de sfeer wat te verlichten, bijvoorbeeld door met de hele groep brood te bakken (de bakkerij was gesloten).
In Adulam is het nog steeds moeilijk, deels door de nieuwe staf. Zij zijn soms geneigd risico situaties te luchtig op te nemen, bijvoorbeeld toen de jongens naar school moesten om hun vooruitgang te evalueren. Staf bleef gezellig samen zitten kletsen in plaats van bij de jongens te blijven. Resultaat: 8 van de 10 rookten marihuana die ze kregen van een jongen die eerder bij ons woonde. Zo jammer, dat had nooit mogen gebeuren. De goede kant was dat alle jongens zeiden zelf verantwoordelijk te zijn toen Felina hen vroeg was er gebeurd was en zeiden dat ze de gevolgen van hun gedrag zouden aanvaarden.
 
In Talita Cumi reageerden de meisjes met het houden van een paar spontane tijden van gebed en aanbidden, (zie foto hierboven) erkennende dat God alleen de harten van de leiders van het land kan veranderen. Twee meisjes, Iris en Maeli hadden nooit gedacht dat ze vooruitgang zouden boeken in het programma maar zijn nu zover dat ze hoop hebben voor hun toekomst. Iris wil naar de PABO als ze klaar is met school en Maeli leert nu anderen te helpen en dienstbaar te zijn.  
 
 
 
 
 
 
Felina had een geweldige opening dit weekend om iets te delen met 16 ouders van de kinderen met leerproblemen die hulp krijgen in Jesed. Heel weinigen hadden ooit over Jezus gehoord. Felina sprak over het verhaal van de Kananese vrouw die Jezus om hulp vroeg voor haar kind en kon voor hen bidden en bemoedigen om ook zelf naar Jezus te zien.  
 
 
 
De situatie in het land is wat rustiger maar nog steeds niet goed, bidt s.v.p. voor ons nu we in de Decembermaand zijn, een moeilijke maand zelfs in de beste tijden.
In Mision Adulam zullen we staf evaluaties doen en daarna ons jaar gezamenlijk af sluiten, daarbij zullen we het team wat levensmiddelen mee te geven voor hun eigen kerstviering. Ook hoop ik met het team van de kerk mee te gaan naar de extra beveiligde gevangenis voor mannen ivm de kerst outreach. 
 
Bidt dat de vrede van God in onze harten zal heersen en voor Zijn zegen in de speciale tijden die we zullen hebben als we de geboorte van de Here Jezus gedenken.
Hele goede kerstdagen toegewenst en ik wens jullie Gods zegen toe voor 2020 en hoop dat we samen kunnen blijven omzien naar verslaafde tieners en kwetsbare kinderen in het nieuwe jaar!
 
Dit komt met liefs en warme groeten, in Christus, Fineke, jongeren, kinderen en teams..