Nieuwsbrief december 2023
 
    Op God rust mijn heil en mijn eer,
    mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   Psalm 62:7

    Lieve vrienden,
In Mision Adulam hebben we het werk van dit jaar in de drie projecten geëvalueerd – zowel het werk van de teams als ook dat van practicanten van de universiteit. Het was een zegen om te horen van het bewogen en professionele werk van de teams die uitreiken naar de tieners en kinderen die wij dienen. Soms zijn het de ouders die niet echt meewerken in het proces, of is er geen familie. En dan te horen dat meer dan de helft van onze tieners in rehabilitatie vertrekken met een visie voor hun toekomst, wat geweldig is! Gods genade, jullie gebed, de inzet van de jongeren en ons werk met hen.
 
 
 
 
En zoals altijd aan het einde van het jaar waren er verschillende meisjes die het programma succesvol afrondden. Jullie herinneren je mogelijk Ivanka, wat echt geen gemakkelijke situatie was. Maar ze is goed geëindigd en studeerde af met hele goede cijfers, hiermee kan ze zonder entree examen direct naar de universiteit. Twee van de jongens en twee meisjes kregen van de school een diploma ter felicitatie. God opende de weg voor een van de meisjes, Hagar en haar dochtertje, om naar Brazilië te reizen waar ze zal wonen en werken bij familie.
We zijn bemoedigd dat 12 van de meisjes en 7 van de jongens met Jezus zijn gaan wandelen dit jaar: Hij zal verder gaan met hen waar wij ze los moeten laten.
 
 
Fotos: Hagar en haar dochtertje met Felina; bij de afstudeer ceremonie van twee van onze meisjes.
 
Ook deze maand bezochten we de streng beveiligde gevangenis. Het was een kostbare tijd toen we spraken met mannen in de isolatie cellen. 3 tot 18 mannen opgesloten, grotendeels zonder daglicht te zien. Een van hen gaf me een stukje karton met zijn naam erop om zo te zeggen: "vergeet me niet". Op deze dag was zijn vriend Johan er ook, en samen vroegen ze of ik voor hen wilde bidden. Mijn geest was diep geraakt door Gods’ aanwezigheid bij hen. Later vertelde Juan David, leider van één van de gevangeniskerkjes, dat er een doodsdreiging is tegen Johan om wat hij recent heeft gedaan. Maar, zo zei Juan David: ”hij is onder Gods’ bescherming, daarom leeft hij nog steeds”.
 
De kinderen in Jesed, ongeveer 74 in totaal, hadden een geweldige tijd in onze Jesed winkel. Het zijn allemaal kinderen met bepaalde leerproblemen die voor specialistische hulp komen. Soms een paar uur per week, soms elke dag buiten schooltijd. Als ze bepaalde doelen bereiken krijgen ze sterretjes in het hele jaar, en dat vertaalt zich in Jesed geld voor onze winkel. Er mogen dan geen ouders bij, dus ze kunnen naar hartenlust zelf kiezen, vaak ook voor broertjes of zusjes.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op dit moment hebben we een verkoop in een van onze huizen, om te beginnen ruimte te maken voor de nieuwe plannen die we hebben voor 2024. We hopen ons werk uit te breiden met een aanbod van specialistische hulp aan neurodiverse kinderen die uit gezinnen komen die zich dat kunnen veroorloven. Daarnaast hopen we een klein kinderdagverblijf te starten in Jesed waar naar het lijkt in onze wijk grote behoefte aan is, we gaan zien hoe deze plannen zich verder ontwikkelen. Een hele uitdaging maar ook opwindend: we kregen “toevallig” net nu een donatie van tafels en stoelen, dus de inrichting begint vorm aan te nemen.
 
Deze dagen vieren we de komst van de Here Jezus naar deze wereld met de jongeren in de huizen. En gedenken met dankbaarheid alles wat de Heer heeft gedaan. Iedereen in Mision Adulam wenst u gezegende kerstdagen, vreugde om te weten dat Jezus kwam! Mijn/ons gebed is dat de Heer jullie zal leiden en bewaren in 2024 en jullie zegenen.
 
Hartelijk dank dat u deel bent van het werk van Mision Adulam, het is een voorrecht dat jullie deze weg samen met ons bewandelen in zoveel manieren. Ah, deze brede glimlach had een reden maar er is geen ruimte meer, hierover zal ik jullie een andere keer vertellen.
 
Dag, met liefs en warme groeten in de liefde van Jezus, Fineke en iedereen in Mision Adulam.
 
P.S. Collega zendeling Gerard Adriaanse heeft een podcast gemaakt over mijn leven en werken in de zending. Dit staat online, als jullie eens willen luisteren: 
 
 
 
 
Contact: Fineke Janssen (fineke@mision-adulam.nl), Casilla 6320, La Paz, Bolivia. Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
 
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.
 

      

 

 
A place where they can be themselves and be listened to. A place also, where they can get out of their confusion and have the opportunity to get a fresh grip on their lives. Frequently this is made much more difficult because their parents don’t appreciate how important the part they should be playing is.