Nieuwsbrief oktober 2022
    Op God rust mijn heil en mijn eer,
    mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   

    Lieve vrienden,
 
We genieten nog steeds van de mooie dagen die we hadden met ons 30 jarig jubileum. Felina en ik zijn nu hard aan het werk geweest om met de leidinggevenden in de drie huizen wat puntjes op de i te zetten. Vanwege ziekte moesten we de leidinggevende in Jesed vervangen, daar zijn we wel blij mee eigenlijk, het was nodig om bepaalde delen van het werk meer aandacht te geven. Het is zo gemakkelijk om in een routine terecht te komen waar we het individu als deel van het geheel zien - moge we altijd elk kind en elke jongere zien en de aandacht te geven die ze nodig hebben. 
 
De afgelopen weken hebben we heel wat door de stad gesjouwd. Bureaucratie, daar zijn we hier heel goed in, dus om simpele dingen te doen zoals rekeningen betalen bij een bank moet je soms een paar uur in de rij. Een leuke reden om door de stad te lopen was omdat we van St. Hands & Feet een geweldige financiële opsteker kregen waardoor we wat broodnodig materiaal kunnen vervangen zoals matrassen en keukenspullen zoals borden. Ook krijgen de daken een beurt, ik zal blij zijn als daar weer een verse lik beschermende verf op zit. 
 
In de huizen is het een komen en gaan, met name de jongeren die meer dan alleen alcohol- of drugsproblemen hebben zijn een hele uitdaging. Een knul met psychiatrische problemen ging de goede kant op, tot de ouders zijn medicijnen "op straat" kochten. Lekker goedkoop maar nutteloos. Nu is hij weer compleet van slag. De lieve meid wiens arm op de foto staat probeert de pijn in haar ziel te verwerken met "cutting". Dat helpt natuurlijk niet, we mochten haar op de Here Jezus wijzen en het team werkt intensief met haar.
 
Ik ben met de laatste voorbereidingen bezig voor werkverlof in Engeland tot net voor de kerst. St. Zending en Gemeente heeft in januari een conferentie gepland voor ons als zendelingen, dus zal ik dit jaar met de feestdagen weer eens in Nederland zijn! Zie hieronder het tijdelijke postadres van 20 december tot 22 januari. Op zondag 15 en 22 januari ben ik eventueel nog beschikbaar voor een spreekbeurt.
 
Tot zover! Hartelijk dank voor jullie gebed en financiële ondersteuning, het is elke maand een wonder te zien hoe God voorziet door mensen heen.
 
Dag, dit komt met liefs en warme groeten, ook van de teams, Fineke
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia. Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.
 
 
 

 

      

 
 
 
De afgelopen weken zijn erg stressvol geweest in Bolivia, we waren regelmatig in de internationale pers. Ik had een aantal half slapeloze nachten maar het team van Mision Adulam had het echt zwaar. Sommigen moesten een paar uur lopen om bij de huizen te komen, soms werden er stenen of groente naar hen gegooid of werden ze uitgescholden omdat ze gezien werden als mensen die zich niet identificeerden met de mensen in El Alto. Niks is minder waar, alles wat we doen en altijd gedaan hebben is dienen in onze wijk – mensen in onze wijk steunden ons en beloofden ons zo veel mogelijk te zullen beschermen.
 
De jonge mensen in de huizen voelden de spanning ook en staf moest proberen om de sfeer wat te verlichten, bijvoorbeeld door met de hele groep brood te bakken (de bakkerij was gesloten).
In Adulam is het nog steeds moeilijk, deels door de nieuwe staf. Zij zijn soms geneigd risico situaties te luchtig op te nemen, bijvoorbeeld toen de jongens naar school moesten om hun vooruitgang te evalueren. Staf bleef gezellig samen zitten kletsen in plaats van bij de jongens te blijven. Resultaat: 8 van de 10 rookten marihuana die ze kregen van een jongen die eerder bij ons woonde. Zo jammer, dat had nooit mogen gebeuren. De goede kant was dat alle jongens zeiden zelf verantwoordelijk te zijn toen Felina hen vroeg was er gebeurd was en zeiden dat ze de gevolgen van hun gedrag zouden aanvaarden.
 
In Talita Cumi reageerden de meisjes met het houden van een paar spontane tijden van gebed en aanbidden, (zie foto hierboven) erkennende dat God alleen de harten van de leiders van het land kan veranderen. Twee meisjes, Iris en Maeli hadden nooit gedacht dat ze vooruitgang zouden boeken in het programma maar zijn nu zover dat ze hoop hebben voor hun toekomst. Iris wil naar de PABO als ze klaar is met school en Maeli leert nu anderen te helpen en dienstbaar te zijn.  
 
 
 
 
 
 
Felina had een geweldige opening dit weekend om iets te delen met 16 ouders van de kinderen met leerproblemen die hulp krijgen in Jesed. Heel weinigen hadden ooit over Jezus gehoord. Felina sprak over het verhaal van de Kananese vrouw die Jezus om hulp vroeg voor haar kind en kon voor hen bidden en bemoedigen om ook zelf naar Jezus te zien.  
 
 
 
De situatie in het land is wat rustiger maar nog steeds niet goed, bidt s.v.p. voor ons nu we in de Decembermaand zijn, een moeilijke maand zelfs in de beste tijden.
In Mision Adulam zullen we staf evaluaties doen en daarna ons jaar gezamenlijk af sluiten, daarbij zullen we het team wat levensmiddelen mee te geven voor hun eigen kerstviering. Ook hoop ik met het team van de kerk mee te gaan naar de extra beveiligde gevangenis voor mannen ivm de kerst outreach. 
 
Bidt dat de vrede van God in onze harten zal heersen en voor Zijn zegen in de speciale tijden die we zullen hebben als we de geboorte van de Here Jezus gedenken.
Hele goede kerstdagen toegewenst en ik wens jullie Gods zegen toe voor 2020 en hoop dat we samen kunnen blijven omzien naar verslaafde tieners en kwetsbare kinderen in het nieuwe jaar!
 
Dit komt met liefs en warme groeten, in Christus, Fineke, jongeren, kinderen en teams..