Nieuwsbrief mei 2024
 
Op God rust mijn heil en mijn eer, 
Mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God. 
Psalm 62:7
 
Lieve vrienden,
 
Deze keer een echt Nederlands plaatje, bij een van de bezoeken die ik mocht afleggen. Echt fijn en bemoedigend, ook om terug te laten zien wat de Heer, ook door jullie gebed en liefdegaven, heeft gedaan in La Paz.
 
Het is ook best een pittige tijd voor mij persoonlijk. Een lieve vriendin verblijft in een hospice en we namen afscheid, wetende dat het een "tot ziens" is. Ze is jonger dan ikzelf dus het is best wel confronterend. Ook om naar een andere vriendin te gaan. Ze woont nu in een zorginstelling. We praten veel over vroeger, we kennen elkaar vanuit mijn studietijd en hebben stof genoeg om over te praten! Ik ben weer eens bevestigd in het idee dat we de tijd die we hebben uit moeten buiten op alle fronten. 
 
Zelf krijg ik bij bezoeken wel eens de vraag hoe lang ik nog door ga. Wel, de Here heeft me nog niks gezegd, dus ik ga door met wat Hij me gegeven heeft om te doen, zij het dat sommige dingen veranderen. Felina doet het erg goed als directeur van Mision Adulam, mijn rol is haar coachen en dingen leren waar ze af en toe nog tegenaan loopt.
 
We merken in het werk in Bolivia, maar ook in Europa, dat sommige zaken steeds ingewikkelder worden. Vorige week moest Felina in gesprek met de kinderbescherming, die wilde zien of we toch echt wel de voogdij hebben voor alle tieners in rehabilitatie. Gelukkig wel, maar ook dat hebben we niet zelf in de hand, de voogdij moet de rechter toewijzen.
 
Foto's: 
Activiteit dag van het kind met bijna 900 kinderen van 14 scholen, Miguel met zijn familie; 
Felina tekent werkverband met kinderbescherming, ouders van project Jesed bidden voor hun kinderen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat betreft het kunnen ontvangen van de onmisbare fondsen voor het werk wordt het er ook niet eenvoudiger op. Dollars zijn al
meer dan een jaar niet te krijgen bij een overboeking in dollars. Dat was nog wel een redelijke wisselkoers, maar dat is nu ook over, we moeten nu e.e.a. ontvangen in Boliviaanse valuta wat een slechte wisselkoers is en we zullen dit gaan merken. Vader weet het, maar ik wil dit wel delen omdat het een punt van gebed is en ook de realiteit dat we toch elke maand genoeg inkomsten nodig hebben. De Heer is trouw en zorgt, dat weten we ook zeker.
 
Voor de dag van het kind organiseerden we weer een mars, deze keer over op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Verschillende kinderen declameerden wat ze hierover geschreven hadden.
 
Vanuit onze gemeente krijgen we bezoek van de groep: "Debora", deze vrouwen  zetten zich in om gebed voor kinderen te stimuleren. Geweldig dat een aantal ouders, wiens kinderen naar Jesed komen, erbij waren om te bidden.
Ach en wat een dag, toen Miguel aan het team in Adulam vroeg hoe hij een Christen kon worden! Sinds die dag volgt hij Jezus en bidt voor zijn ouders: dat ze toch zullen stoppen met drinken. En natuurlijk voor de broertjes en zusjes waarvoor hij nu een voorbeeld is. Ook René groeit in zijn relatie met de Heer. Bidt s.v.p. voor deze jongens, en ook onze andere jongeren.
 
Mijn werkverlof is alweer half om, het is genieten en een zegen om met zo velen van jullie te delen over wat God doet! Mocht u
 naar Walibi komen, zaterdag 18 Mei zal ik vanaf 11.30 tot ongeveer 20.00 in de zendingstent zijn bij de stand van Zending en Gemeente.
 
De resterende agenda zien jullie hieronder en een foto uit de oude doos! Er zijn nog mogelijkheden voor ontmoetingen, even een mailtje dan kan ik kijken wat er voor ruimte is.
 
Collega zendeling Gerard Adriaanse heeft een podcast gemaakt over mijn leven en werken in de zending. Dit staat online, als jullie eens willen luisteren:
 
Dag, met liefs en warme groeten in de liefde van Jezus, Fineke en iedereen in Mision Adulam. 
 
 
 
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia. Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
 
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia. Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
 
Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands.
 
    
 
Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
 
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.