NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015

26 December 2015

Deze brief heeft lang op zich laten wachten. Met alles wat er gaande is in Mission Adulam, lijkt het wel dat we soms een week van emoties en situaties in één dag doorleven. En ja, dat is vermoeiend. Voor een poosje was mijn bloeddruk van streek - van hoog naar laag, wat dat betekend is dat ik een beetje meer rust moet nemen. Vorige week hebben we een periode van 15 jaar afgerond: Jhonny is nu weg uit het team. De staf is nog steeds een beetje in shock, want hij wilde geen afscheid nemen. Dat gezegd, volgende jaar zal hij een paar dagen per week naar Talita Cumi komen als onderdeel van zijn afstudeer project, wat gaat over het specifieke van werken met vrouwen in rehabilitatie..

Vanuit Talita Cumi een verhaal, de meisjes waren flink van streek vorige week. Waarom? Nou, iemand had het "briljante" idee om een tong piercing te doen, met een gordijnhaak,en toen met een kop speld. Een van de meisjes had al zo'n piercing dus zij leidde de andere twee tot het ze lukte om e.e.a. voor elkaar te krijgen. Toen kwam de grote schrik: een van deze twee meisjes  is HIV positief, dus het andere meisje werd heel erg bang. We zullen drie maanden moeten wachten voordat ze getest kan worden.

Ik ben erg dankbaar voor de steun die we ontvingen in deze periode. Iemand zei: Zending wordt gedaan door de voeten van degene die gaat; door de handen van degene die voor ondersteuning zorgt en met de knieën waarop voorbede wordt gedaan. Daar zeg ik amen op, en ik weet me gezegend met u/jullie als partner in het werk hier. U herinnert zich wellicht dat we deze maand nogal extreme financiële verantwoordelijkheden hebben, bovenop de verplichte betalingen die we aan Jhonny en een ander teamlid moeten doen. Dank de Heer met ons dat door geweldige giften hierin voor het grootste deel is voorzien, we vertrouwen dat de het laatste stukje er ook komt.

Vanuit Talita Cumi een verhaal, de meisjes waren flink van streek vorige week. Waarom? Nou, iemand had het "briljante" idee om een tong piercing te doen, met een gordijnhaak,en toen met een kop speld. Een van de meisjes had al zo'n piercing dus zij leidde de andere twee tot het ze lukte om e.e.a. voor elkaar te krijgen. Toen kwam de grote schrik: een van deze twee meisjes  is HIV positief, dus het andere meisje werd heel erg bang. We zullen drie maanden moeten wachten voordat ze getest kan worden. De foto hier boven is van een van de meisjes in een modeshow

De hond in Adulam kreeg jonkies. Kevin was de “kraamvrouw”, maar niemand had hem verteld om de kleintjes met rust te laten. Ik geloof dat er nog eentje in leven is van de zes. We hadden nooit puppies moeten hebben, maar het team van het jongenshuis was niet erg goed in het toedienen van de pil. Over een poosje wordt dat dus echt een kleine operatie voor de hond!

Het is kerstfeest, en we hebben er hard naar toe gewerkt. Voor onszelf, en dankzij een hele speciale gift, met voorbereidingen want we gaan allemaal op reis dit jaar. Team en de jongeren van de drie huizen gaan naar verschillende plattelandsgebieden waar we met de lokale kerk een programma gaan doen voor kinderen die anders niks te vieren zouden hebben. De meisjes zijn net aangekomen in Ravelo, ik vertrek daar ook zo naar toe. We hopen daar met ruim 600 kinderen Jezus' komst te vieren in verschillende locaties. Graag gebed voor God's bescherming! December is geen gemakkelijke maand voor onze jongeren, we proberen ze te helpen om op God gefocust te blijven en er voor hen te zijn als familie. Eergisteren in onze eigen kerstvieringen kon je dat ook zien, in alle huizen waren er verschillende ex-gasten om de avond bij ons te zijn. 

We gaan een nieuw jaar binnen met een hoop veranderingen. Maar de Here veranderd niet, en we weten dat u/jullie naast ons staan. Daarom weten we dat het weer: Anno Domini is, het jaar van de Heer! Moge de Heer heel reëel nabij zijn in deze feestdagen en u/jullie zegenen in het nieuwe jaar.

Met liefs en warme groeten, Fineke Janssen en teams.

Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL29 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke) of 069 A Mision Adulam 
 
 
Copyright © 2015 - Mission Adulam, All rights reserved.
 
Ons postadres is:
Fineke Janssen - Mission Adulam
Casilla 6320
La Paz
Bolivia
South America