Nieuwsbrief september 2017
Beste vriend van Misión Adulam, Mei 2017.               
                                                                                                                        
Het is genieten hè, van de lente met alle prachtige kleurschakeringen groen!      
Ik ben nu in Ierland om op diverse plaatsen over ons werk te vertellen en te zien en horen wat de Here hier aan het doen is. Daar voor was ik even in Nederland. In mijn thuisgemeente hadden we een feestelijke viering om de Heer te eren voor de 25 jaar dat Misión Adulam bestaat. Het is bijzonder om terug te zien naar alles wat door Gods hulp, ook door Zijn kinderen heen, hier allemaal gebeurd is. In Juni zijn er nog twee vieringen waar ik hoop velen van u te zien! 
 
En, het is zover, de eerste drie kinderen wonen nu in Jesed! We hadden het gesloten voor stellen, en officieel heropend om er jongens van 8 tot 12 te gaan opvangen, die aan het begin staan van hun carrière in verslaving en het leven op straat. Een nieuwe uitdaging met een eigen programma!
We zitten momenteel midden in inspecties van de overheid. Deze week is er een her-inspectie, om te zien of we alle observaties verwerkt hebben. Er moest b.v. geverfd worden in twee van de huizen – en ja, het is waar dat we allerlei achterstallig onderhoud hebben in de huizen. Maar dat staat niet vooraan op de prioriteitenlijst wat betreft de huishoudportemonnee en ook staf inzet. Vanaf morgen worden alle teamleden onderworpen aan een psychologische test, de medische en politiechecks zijn achter de rug wat veel tijd, energie en geld kost maar wat we verplicht zijn.
 
Ondertussen was ik ook weer in de Chonchocoro gevangenis, waar we 400 mannen blij maakten met een warme trui, jas of T-shirt. Voor Willem had ik schoenen die hij onder tranen ontving: ze pasten hem precies! Er waren goede gesprekken met een heel aantal mannen en ik hoop dat de deuren open zullen zijn om vaker terug te gaan, juist naar de afdelingen waar nu niemand komt.
 
U/jullie allemaal van harte een hele fijne zomervakantie toegewenst, een tijd van nieuwe energie opdoen en even de sleur doorbreken! Blijf alsjeblief wel bidden voor ons en de jongeren die God bij ons brengt. Ik wil speciaal gebed vragen voor het team, verschillenden hebben moeilijke situaties kwa gezondheid thuis. Anderen werken vanuit een sleur en hebben inspiratie nodig, een nieuwe aanraking van God. En graag gebed voor een man als aanvulling op het team voor Jesed.
Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie trouwe gebed en onmisbare financiële ondersteuning, het is een voorrecht om jullie als deel van het team te hebben.   
Dag, met warme groeten en Gods zegen gewenst, Fineke 

Beste vriend van Misión Adulam,             

Deze week was de anticlimax na de enorme drukte van de organisatie en voorbereidingen voor de vieringen van 25 jaar Mision Adulam. We hadden drie vieringen: de eerste in een mooie zaal van een 5 sterren hotel waar vele autoriteiten bij waren. We deden herinneringen op waaronder het feit dat er in totaal 98 mensen gewerkt hebben in Misión Adulam en dat we ruim 1005 kinderen, tieners, adolescenten en stellen konden helpen. Hierbij zijn de autoriteiten, vrijwilligers en bevriende instanties ook belangrijke factoren geweest en zijn ze dat nog!

Drie dagen later waren we in een kerk en hadden we een dankdienst voor de Heer. De groep ouderen uit de gemeente zongen net als twee andere groepen die ons in aanbidding leidden. Bijzonder van deze dienst was de komst van Henny, m’n vriendin die als zendelinge in Tarata werkt. En dan de dansgroep Kairos, wat een zegen om hen geestelijk op de bres te zien gaan voor ons, d.m.v. dans. Met de gasten vierden we ook, dat deden we met een heerlijke maaltijd met de muziek van een groep Mariachis die een vriendin voor ons inhuurde. Nu zijn we aan het bijkomen en alle vrienden aan het danken voor hun hulp. Want het hele werk van Mision Adulam kan en kon niet gedaan worden, zonder hulp – ook die van jullie! 

   

Zaterdag hadden we de eerste bijeenkomst met ouders van de kinderen die we begeleiden in Jesed. Zes vrouwen en een man, met kinderen (kleinkinderen in 1 geval) die het op school niet trekken of aan de rand van verslaving staan. Hun oprechte vragen en twijfels gaven ons de kans om suggesties te geven, we hopen op een maandelijkse basis deze ouders te ontmoeten. Diverse kinderen hebben concentratieproblemen en sommigen zitten al met achterstanden in rekenen en taal die dit schooljaar goed afronden moeilijk zullen maken.

Gebed voor een bredere basis van fondsen is ook nodig, we redden het niet meer zoals het nu is. Er wordt een steeds groter beroep op ons gedaan met kinderen en jongeren die ernstige problemen hebben wat om meer inzet van beroepskrachten en professionele diagnostiek vraagt. Zo hebben we momenteel een jongetje die eigenlijk een hersenscan moet hebben, zodat wij hem goed kunnen helpen. Dit zullen wij dan ook doen, maar dat is een van de vele gecompliceerde gevallen die we steeds meer krijgen. Voor de kinderen hebben we een extra leerkracht aan moeten nemen en een parttime psychologe.

Daarbij krijgen wij deze week te horen of we ook een andere doelgroep mogen ondersteunen in support. Dit zal waarschijnlijk gaan om mensen met H.I.V. waarvan een deel travestiet zijn. In Nederland is dit al een lastig onderwerp, maar in Bolivia wordt je hierdoor echt uitgespuugd door de maatschappij. Wij willen er voor deze mensen zijn en ze benaderen in de liefde van God! Dit is een zeer interessante ontwikkeling, maar financieel is dit ook erg lastig omdat we ook hier waarschijnlijk geen vergoeding voor krijgen. Een troost in deze moeilijke financiële tijd is dat God alles weet en Hij er voor ons is! Toch wil ik u vragen of u biddend wilt overwegen of u ons kunt helpen eenmalig of op vaste basis?

Tot slot een persoonlijke noot: ik ben heel erg blij dat ik in de derde week van September D.V. op bezoek kan gaan in de nieuwe Mennonieten kolonie! Voor m’n lichaam zal het goed zijn om even uit de hoogte weg te zijn. Dag, warme groeten en Gods zegen toegewenst, Fineke en teams.

Contact: Fineke Janssen, Casilla 6320, La Paz, Bolivia. Adreswijzigingen post: Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV te Oude-Tonge. 

Misión Adulam werkt met ondersteuning van vrienden, steun uw gebed en financiële steun zijn onmisbaar om onze jongeren te kunnen helpen. Deze vrienden, mensen als U, maken ons werk mogelijk en zijn van levensbelang voor onze organisatie. U kunt on-line doneren via onderstaande Why Donate button of via PayPal, de button Donate onderaan deze pagina. Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL29 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke) of 069 A Mision Adulam.

Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.