Nieuwsbrief Mei 2020
    Op God rust mijn heil en mijn eer,
    mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   

 
 
Het was voor mij een drukke herfst. Na op zeventien adressen gelogeerd te hebben om de spreekbeurten te kunnen doen in Engeland, reis ik straks weer naar huis. Dankbaar ook voor nieuwe contacten, we zijn altijd blij met uitbreiding van de achterban. Dankbaar voor zoveel mensen die, net als jullie, het werk dragen in gebed en door liefdegaven het werk van Mision Adulam mogelijk maken.
 
 
 
De afgelopen weken zijn erg stressvol geweest in Bolivia, we waren regelmatig in de internationale pers. Ik had een aantal half slapeloze nachten maar het team van Mision Adulam had het echt zwaar. Sommigen moesten een paar uur lopen om bij de huizen te komen, soms werden er stenen of groente naar hen gegooid of werden ze uitgescholden omdat ze gezien werden als mensen die zich niet identificeerden met de mensen in El Alto. Niks is minder waar, alles wat we doen en altijd gedaan hebben is dienen in onze wijk – mensen in onze wijk steunden ons en beloofden ons zo veel mogelijk te zullen beschermen.
 
De jonge mensen in de huizen voelden de spanning ook en staf moest proberen om de sfeer wat te verlichten, bijvoorbeeld door met de hele groep brood te bakken (de bakkerij was gesloten).
In Adulam is het nog steeds moeilijk, deels door de nieuwe staf. Zij zijn soms geneigd risico situaties te luchtig op te nemen, bijvoorbeeld toen de jongens naar school moesten om hun vooruitgang te evalueren. Staf bleef gezellig samen zitten kletsen in plaats van bij de jongens te blijven. Resultaat: 8 van de 10 rookten marihuana die ze kregen van een jongen die eerder bij ons woonde. Zo jammer, dat had nooit mogen gebeuren. De goede kant was dat alle jongens zeiden zelf verantwoordelijk te zijn toen Felina hen vroeg was er gebeurd was en zeiden dat ze de gevolgen van hun gedrag zouden aanvaarden.
 
In Talita Cumi reageerden de meisjes met het houden van een paar spontane tijden van gebed en aanbidden, (zie foto hierboven) erkennende dat God alleen de harten van de leiders van het land kan veranderen. Twee meisjes, Iris en Maeli hadden nooit gedacht dat ze vooruitgang zouden boeken in het programma maar zijn nu zover dat ze hoop hebben voor hun toekomst. Iris wil naar de PABO als ze klaar is met school en Maeli leert nu anderen te helpen en dienstbaar te zijn.  
 
 
 
 
 
 
Felina had een geweldige opening dit weekend om iets te delen met 16 ouders van de kinderen met leerproblemen die hulp krijgen in Jesed. Heel weinigen hadden ooit over Jezus gehoord. Felina sprak over het verhaal van de Kananese vrouw die Jezus om hulp vroeg voor haar kind en kon voor hen bidden en bemoedigen om ook zelf naar Jezus te zien.  
 
 
 
De situatie in het land is wat rustiger maar nog steeds niet goed, bidt s.v.p. voor ons nu we in de Decembermaand zijn, een moeilijke maand zelfs in de beste tijden.
In Mision Adulam zullen we staf evaluaties doen en daarna ons jaar gezamenlijk af sluiten, daarbij zullen we het team wat levensmiddelen mee te geven voor hun eigen kerstviering. Ook hoop ik met het team van de kerk mee te gaan naar de extra beveiligde gevangenis voor mannen ivm de kerst outreach. 
 
Bidt dat de vrede van God in onze harten zal heersen en voor Zijn zegen in de speciale tijden die we zullen hebben als we de geboorte van de Here Jezus gedenken.
Hele goede kerstdagen toegewenst en ik wens jullie Gods zegen toe voor 2020 en hoop dat we samen kunnen blijven omzien naar verslaafde tieners en kwetsbare kinderen in het nieuwe jaar!
 
Dit komt met liefs en warme groeten, in Christus, Fineke, jongeren, kinderen en teams.. 
 
 
Het allermooiste wat gebeuren kan in Mision Adulam, is dat mensen van richting veranderen. En dan niet alleen de drugs achter zich laten, maar een nieuwe weg inslaan met Jezus. Dat gebeurde gisteravond en vanmorgen toen Teresa met de meisjes sprak: in totaal 6 meisjes hebben een definitieve keuze voor de Here Jezus gemaakt!! Alle jongeren hebben doelen die ze in de week willen bereiken, deze doelen zijn hun piketpaaltjes op weg naar iets beters en hebben te maken met gedrag en hun participatie in het programma. 
 
We hebben veel nieuwe dingen geleerd deze afgelopen maanden, nieuwe omgangsvormen en ook andere mogelijkheden om mensen te bereiken. Ik merk dat ook mijn “zijn” op het zendingsveld is veranderd. Toen ik eind 80’er jaren een tropencursus deed, zei een docent dat wij nooit “echt” ergens zouden zijn want, als er een ernstige familiesituatie zou zijn bijvoorbeeld, dan zou een telefoontje genoeg zijn om een ticket te organiseren en terug te reizen naar ons land van herkomst. Dat is niet meer zo: hier mogen we niet weg, en bij u mogen we er niet in. 
 
Er zijn veel dingen waar ik dankbaar voor ben, één daarvan is dat ik absoluut zeker weet dat ik precies op die plek ben waar God me hebben wil. Ook ben ik dankbaar voor mijn gemeente hier in La Paz, en voor de netwerken om mij en om Mision Adulam heen: zowel hier als ook in Nederland. We zien echt Gods trouwe zorg voor ons, er zijn geen grote problemen onder de jongeren in onze huizen, en iedereen – ook staf – is gezond. Wel hebben twee stafleden hun baan opgezegd omdat ze te bang zijn zich door de stad te moeten verplaatsen om op hun werk te komen. Erg jammer, we hebben nu twee vacatures voor psychologen en moeten voor degenen die weggaan ineens ontslagvergoedingen betalen. Felina, adjunct-directeur, is gelukkig weer terug en kan de sollicitatieprocedures opstarten, wat ook altijd een zaak van gebed is. 
 
Gisteren was mijn dag om een aantal uurtjes buiten de deur te zijn. Ik ben op allerlei plekken gestrande Venezolanen tegengekomen en mocht hen bemoedigen met een gift en ik heb ze een Nieuw Testament gegeven. Bij één ontmoeting, ging een hond pontificaal op mijn voeten zitten alsof het dier wilde zeggen: praat nog maar even door. Ook deze man kreeg literatuur en een gift om een klein beetje soelaas te bieden. Een ander verkocht zelfgemaakte bloemen, ook hij kreeg dezelfde gift inclusief de Bijbel: ik hoop en bid dat ze erin gaan lezen!
 
Nu voor u de zomer er aan komt, wil ik u toch van harte een goede tijd toewensen om tot rust te komen en te genieten van de zon en de natuur. Dank u hartelijk voor uw onmisbare deelname aan het werk hier in gebed en door uw liefdegaven! 
 
Met warme groeten, in de liefde van Christus, Fineke en teams.
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia.
Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.