Nieuwsbrief Juli 2020
    Op God rust mijn heil en mijn eer,
    mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   

 
 
Het was voor mij een drukke herfst. Na op zeventien adressen gelogeerd te hebben om de spreekbeurten te kunnen doen in Engeland, reis ik straks weer naar huis. Dankbaar ook voor nieuwe contacten, we zijn altijd blij met uitbreiding van de achterban. Dankbaar voor zoveel mensen die, net als jullie, het werk dragen in gebed en door liefdegaven het werk van Mision Adulam mogelijk maken.
 
 
 
De afgelopen weken zijn erg stressvol geweest in Bolivia, we waren regelmatig in de internationale pers. Ik had een aantal half slapeloze nachten maar het team van Mision Adulam had het echt zwaar. Sommigen moesten een paar uur lopen om bij de huizen te komen, soms werden er stenen of groente naar hen gegooid of werden ze uitgescholden omdat ze gezien werden als mensen die zich niet identificeerden met de mensen in El Alto. Niks is minder waar, alles wat we doen en altijd gedaan hebben is dienen in onze wijk – mensen in onze wijk steunden ons en beloofden ons zo veel mogelijk te zullen beschermen.
 
De jonge mensen in de huizen voelden de spanning ook en staf moest proberen om de sfeer wat te verlichten, bijvoorbeeld door met de hele groep brood te bakken (de bakkerij was gesloten).
In Adulam is het nog steeds moeilijk, deels door de nieuwe staf. Zij zijn soms geneigd risico situaties te luchtig op te nemen, bijvoorbeeld toen de jongens naar school moesten om hun vooruitgang te evalueren. Staf bleef gezellig samen zitten kletsen in plaats van bij de jongens te blijven. Resultaat: 8 van de 10 rookten marihuana die ze kregen van een jongen die eerder bij ons woonde. Zo jammer, dat had nooit mogen gebeuren. De goede kant was dat alle jongens zeiden zelf verantwoordelijk te zijn toen Felina hen vroeg was er gebeurd was en zeiden dat ze de gevolgen van hun gedrag zouden aanvaarden.
 
In Talita Cumi reageerden de meisjes met het houden van een paar spontane tijden van gebed en aanbidden, (zie foto hierboven) erkennende dat God alleen de harten van de leiders van het land kan veranderen. Twee meisjes, Iris en Maeli hadden nooit gedacht dat ze vooruitgang zouden boeken in het programma maar zijn nu zover dat ze hoop hebben voor hun toekomst. Iris wil naar de PABO als ze klaar is met school en Maeli leert nu anderen te helpen en dienstbaar te zijn.  
 
 
 
 
 
 
Felina had een geweldige opening dit weekend om iets te delen met 16 ouders van de kinderen met leerproblemen die hulp krijgen in Jesed. Heel weinigen hadden ooit over Jezus gehoord. Felina sprak over het verhaal van de Kananese vrouw die Jezus om hulp vroeg voor haar kind en kon voor hen bidden en bemoedigen om ook zelf naar Jezus te zien.  
 
 
 
De situatie in het land is wat rustiger maar nog steeds niet goed, bidt s.v.p. voor ons nu we in de Decembermaand zijn, een moeilijke maand zelfs in de beste tijden.
In Mision Adulam zullen we staf evaluaties doen en daarna ons jaar gezamenlijk af sluiten, daarbij zullen we het team wat levensmiddelen mee te geven voor hun eigen kerstviering. Ook hoop ik met het team van de kerk mee te gaan naar de extra beveiligde gevangenis voor mannen ivm de kerst outreach. 
 
Bidt dat de vrede van God in onze harten zal heersen en voor Zijn zegen in de speciale tijden die we zullen hebben als we de geboorte van de Here Jezus gedenken.
Hele goede kerstdagen toegewenst en ik wens jullie Gods zegen toe voor 2020 en hoop dat we samen kunnen blijven omzien naar verslaafde tieners en kwetsbare kinderen in het nieuwe jaar!
 
Dit komt met liefs en warme groeten, in Christus, Fineke, jongeren, kinderen en teams.. 
 
 
Jozef is al bijna een jaar bij ons. Terwijl hij bij ons was, heeft zijn moeder haar eigen leven genomen om te ontvluchten aan huiselijk geweld, iets waar Jozef ook mee in het reine moet zien te komen. In het jongenshuis Adulam was van de week een talentenjacht en Jozef zong een heel gevoelig lied opgedragen aan “mama”, dit had velen, o.a. Felina, in tranen. Hij begint nu pas met het rouwproces wat goed en nodig is. Om bij de wortels van verslavend gedrag te komen is vaak veel tijd nodig; het duurt lang voordat de jongeren klaar zijn om te gaan werken aan die situaties. Het was prachtig om te horen dat, toen de staf een laatste avondronde deed, hij in alle drie slaapkamers de jongens samen hoorden bidden. Alleen God kan genezing brengen en dat doet Hij ook!
 
Hij Die deze schitterende sterren heeft geschapen die vanmorgen boven La Paz te zien waren, ziet elk van onze jongeren (en u) en weet hoe deze lange weg tot herstel met en mee te gaan. 
 
En ja, helaas deed vandaag het Coronavirus zijn entree in het team van Mision Adulam. Eén van de staf is positief getest en we overwegen nu hoe we het beste om kunnen gaan met de reële mogelijkheid dat iedereen besmet is geraakt. Dit betekende dat ik gisteren en vandaag uren heb gelopen en langs zeker een dozijn drogisterijen geweest ben om te proberen basis medicatie te kopen zoals ibuprofen, Echinacea en vitamine C – ik ben nog steeds op zoek naar Zink en Vit. D. En het is logisch dat we fikse aantallen nodig hebben om te proberen te voorzien voor 20 jongeren en rond de 15 stafleden. Twee andere stafleden worden nog getest en we hopen dat niemand erg ziek zal worden, bidt s.v.p. voor ons. Nu werken we met 1 staflid minder voor de komende drie weken, het kan een uitdaging worden om voldoende staf in de huizen te hebben.
 
Eén van de kleintjes die naar Jesed kwamen heeft ook Covid, en zijn vader ook. Vader werkt voor dagloon wat nu ook niet kan; hij heeft dus geen inkomsten. We helpen deze en andere gezinnen voor zover we kunnen. Bidt voor wijsheid om te weten wie we mogen helpen, ook van de families van onze jongeren.

 
Wilt u ook meebidden voor de gedetineerden die ik bezoek? We zijn erg bezorgd omdat er in de mannengevangenis in La Paz deze maand al meer dan 20 mensen overleden zijn. Wij bidden en hebben wat basis medicijnen naar de broeders in een van de kleine kerkjes gestuurd. In de Tacumbu gevangenis in Paraguay, waar ik voor Stichting Epafras contact onderhoud met Nederlandse gedetineerden, voelen de mannen de spanning van de maandenlange lockdown wat tot een soms vijandige sfeer leidt die moeilijk te hanteren is. Ik probeer hen te bemoedigen als we contact hebben en vertrouw dat de Heer hen beschermt want ook daar zijn nu ziektegevallen.
 
Moge de Heer u zegenen in wat nog rest van de zomer waarvan u hopelijk heerlijk kunt genieten! Het is een voorrecht om met elkaar verbonden te zijn en te kunnen delen wat er bij mij en ons in Mision Adulam gaande is. Dank dat u er voor ons bent in gebed en dat u het werk mede mogelijk maakt door uw financiële ondersteuning.

Met warme groeten, in Christus, Fineke en teams.
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia.
Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.