Nieuwsbrief Juli 2019
Op God rust mijn heil en mijn eer,
mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   

Toen staflid Gladys deze kleine meid zag met haar trieste gezicht, wist ze dat er iets verkeerd was. Ze nam haar apart en vroeg wat er was, en 7-jarige Maya vertelde dat haar papa erg ziek was met longproblemen. Toen Gladys vroeg of ze met haar mocht bidden om de Here Jezus hierover te vertellen, was dat goed. De volgende dag kwam ze in Jesed en vertelde Gladys dat ze naar huis was gegaan en ook met haar vader had gebeden. Wat een kans! De kinderen komen voor hulp met hun leerproblemen, ik ben blij dat de staf niet aarzelde om dit meisje bij de grootste Leraar van allemaal te brengen! Volgende week runnen we een soort vakantieschool, met een bijbeluurtje erin verwerkt op leeftijdsniveau van de kinderen die naar Jesed komen.

De stormen in Adulam zijn wat tot rust gekomen. Dat gezegd hebbende, we hebben een jonge tiener die dringend hulp nodig heeft van de kinderpsychiater. Het punt is hoe hem daar te krijgen, we wachten tot zijn vader komt vanuit het platteland om mee te gaan. Anders zou hij gewoon weg kunnen lopen. Het is erg moeilijk voor onze jongeren te erkennen dat ze een probleem hebben met verslaving en dat zij er aan moeten werken. Deze week vonden we een kapot bovenlicht in een slaapkamer: om weg te kunnen lopen...

Deze maand is het D-day op kantoor, en een heel gepuzzel. Ik heb altijd het hoofdkantoor voor Misión Adulam in mijn huis gehad, maar dat gaat nu veranderen. Felina zal degene zijn die de meeste interactie heeft met de nieuwe administrateur, dus het is gewoon verstandig om het hoofdkantoor naar El Alto te verhuizen. Een grote verandering in mijn leven, dat er niet dagelijks staf hier in huis zal zijn.

Op dit moment ben ik me ook aan het afvragen hoe het straks moet, als ik met verlof ga over bijna twee maanden. Ik moet dan geld achterlaten voor drie maanden salarissen en andere kosten van het werk. Dat zal ik uit een pinautomaat moeten halen voordat ik vertrek. God is trouw en ik ben dankbaar voor al jullie gebeden en ook de trouwe ondersteuning, maar ik wil deze nood delen omdat we op dit moment dat bedrag niet hebben. Als u/je details wilt weten, graag een berichtje!

 

   
Linksboven: kleurrijke handel op de hoogte, daarnaast met iemand die ruim 28 jaar geleden rehabiliteerde toen ik met volwassenen werkte. Linksonder: huiswerk, een serieuze aangelegenheid, daarnaast een huiskapper, een vrijwilliger!

Dag, weer hartelijke groeten in Christus, ook van iedereen in Misión Adulam. Wij zijn blij dat het ergste van de winter voorbij is, en wensen jullie allemaal een fijne zomer toe! Fineke en teams.
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia.
Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.