Nieuwsbrief juli 2018
Beste vriend van Misión Adulam, Mei 2017.               
                                                                                                                        
Het is genieten hè, van de lente met alle prachtige kleurschakeringen groen!      
Ik ben nu in Ierland om op diverse plaatsen over ons werk te vertellen en te zien en horen wat de Here hier aan het doen is. Daar voor was ik even in Nederland. In mijn thuisgemeente hadden we een feestelijke viering om de Heer te eren voor de 25 jaar dat Misión Adulam bestaat. Het is bijzonder om terug te zien naar alles wat door Gods hulp, ook door Zijn kinderen heen, hier allemaal gebeurd is. In Juni zijn er nog twee vieringen waar ik hoop velen van u te zien! 
 
En, het is zover, de eerste drie kinderen wonen nu in Jesed! We hadden het gesloten voor stellen, en officieel heropend om er jongens van 8 tot 12 te gaan opvangen, die aan het begin staan van hun carrière in verslaving en het leven op straat. Een nieuwe uitdaging met een eigen programma!
We zitten momenteel midden in inspecties van de overheid. Deze week is er een her-inspectie, om te zien of we alle observaties verwerkt hebben. Er moest b.v. geverfd worden in twee van de huizen – en ja, het is waar dat we allerlei achterstallig onderhoud hebben in de huizen. Maar dat staat niet vooraan op de prioriteitenlijst wat betreft de huishoudportemonnee en ook staf inzet. Vanaf morgen worden alle teamleden onderworpen aan een psychologische test, de medische en politiechecks zijn achter de rug wat veel tijd, energie en geld kost maar wat we verplicht zijn.
 
Ondertussen was ik ook weer in de Chonchocoro gevangenis, waar we 400 mannen blij maakten met een warme trui, jas of T-shirt. Voor Willem had ik schoenen die hij onder tranen ontving: ze pasten hem precies! Er waren goede gesprekken met een heel aantal mannen en ik hoop dat de deuren open zullen zijn om vaker terug te gaan, juist naar de afdelingen waar nu niemand komt.
 
U/jullie allemaal van harte een hele fijne zomervakantie toegewenst, een tijd van nieuwe energie opdoen en even de sleur doorbreken! Blijf alsjeblief wel bidden voor ons en de jongeren die God bij ons brengt. Ik wil speciaal gebed vragen voor het team, verschillenden hebben moeilijke situaties kwa gezondheid thuis. Anderen werken vanuit een sleur en hebben inspiratie nodig, een nieuwe aanraking van God. En graag gebed voor een man als aanvulling op het team voor Jesed.
Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie trouwe gebed en onmisbare financiële ondersteuning, het is een voorrecht om jullie als deel van het team te hebben.   
Dag, met warme groeten en Gods zegen gewenst, Fineke 

Beste vrienden van Misión Adulam,             

Met drie dikke lagen kleren aan zit ik verkleumd achter de computer te schrijven. Ik kijk terug op een geweldig goede verlofperiode. Het was een voorrecht velen van u te ontmoeten, want het werk hier doen we samen! En ja, ik heb ook genoten van het prachtige weer en natuurlijk de meikersen.

Vorige week hebben we onder leiding van adjunct-directeur Felina met het hele team de eerste 6 maanden van dit jaar geëvalueerd. We zijn dankbaar voor de vooruitgang en goede resultaten.

Wat er echt uit sprong is het feit dat er geen enkele van de jongeren was weggelopen en we dus hele stabiele groepen hebben zowel in Adulam als in Talita Cumi. Wel waren er twee incidenten die er ons aan herinnerden dat we geen jongeren op kunnen nemen die diepe onderliggende psychiatrische problemen hebben. Met een zwaar hart moesten we zo Tony terug laten gaan naar zijn moeder. Hij heeft veel meer hulp nodig dan wij hem kunnen geven maar we zijn bang dat moeder dat niet snapt. Een van de jongens uit Adulam die klaar was met zijn programma wordt intensief begeleid door de jeugd van de kerk, een grote zegen!

Juist omdat familie zo belangrijk is hebben we weer diverse trainingen gepland voor ouders. Vrijdag opnieuw in een school in de wijk waar zo’n 140 ouders verwacht worden om ze toe te rusten in preventie. Zaterdag is er een toerustings-middag voor ouders van de jongeren in Adulam en Talita Cumi. Het is erg nodig dat ouders ook mee werken. Dit was zeker waar voor Misha’s gezin. De psychologe heeft hard gewerkt met de ouders. Die gaan niet meer scheiden en zijn aan het leren om te praten over dingen en niet meer te ontploffen. Misha kent Jezus en is gedoopt, dit gezin wandelt nu verder met de Heer. Het was zo lief, bij de afscheidsmaaltijd kreeg het hele team een mooie mok van de ouders als dank voor hun inzet! Zie grote foto. 


Zoals altijd rekenen we op uw gebed, dit soort dingen gebeuren alleen als God de kans krijgt om in te grijpen. Bidt voor wijsheid voor de teams en kracht voor de kinderen en jongeren die elk met hun unieke situatie een beroep op ons doen. Dankbaar zijn we ook voor uw financiële ondersteuning die het werk mogelijk maakt, moge de Heer u rijkelijk zegenen!

Heel hartelijk dank voor jullie mede-arbeiden met ons, ook in deze vakantie periode. Een hele goede tijd van rust en ontspanning gewenst, en nieuwe visie en energie!

Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia.

Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.