Nieuwsbrief Februari 2021
    Op God rust mijn heil en mijn eer,
    mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   

    Beste vrienden,
 
De wereld van onze jongens.
 
Frank is een paar weken bij ons, en heeft nu ineens oudere broers; een mentor en een vrouw die voor hem wil zorgen als verantwoordelijke van Adulam. Allemaal nieuwe dingen, zijn vader leeft niet meer en Frank was van z’n 7e tot 10e bij oma in huis. Moeder is er ook niet, zij werkt in een ander land. Omdat Frank veel slaag kreeg van zijn stiefvader ging hij de weg op van verslavende middelen en verkeerde vrienden.
 
En dan is er Limber, een knul van 15, van het platteland. Zijn vader is agrariër en moeder schoonmaakster en hij heeft totaal geen respect voor zijn ouders die vuile handen krijgen bij hun werk. Dat wordt nog leuk in Adulam als hij aan de beurt is om aardappels te schillen voor het eten. Ene, tja, we hebben ook geen wasvrouw of wasmachine, dus nu mag hij zelf zijn kleren wassen! Hopelijk krijgt hij hierdoor een andere waardering voor zijn ouders. Het is een triest gezin, eerder verloor een broer het leven door overmatig drankgebruik.
 
Voor ons de moeilijke taak om ergens in deze jongens een motivatie te vinden voor hen om zich te rehabiliteren. Vaak zien ze geen “waarom zou ik” en kunnen we daarbij de familie niet inzetten. We bidden en vertrouwen dat God hun harten zal raken. De vervolg acties in de drie detentie centra kunnen we nog steeds niet doen door Covid regels. Zoveel broodjes als hiernaast doen we niet deze keer. Via een contact van een bedrijf wat heel genereus spullen die aan de datum zijn doorgeeft, heb ik momenteel ruim 12.000 chocoladereepjes in huis, 2.500 zakjes koffie en 4.000 maggiblokjes om eens iets te noemen. Wat een zegen: mijn geweldige vrijwilligsters maken hier pakketjes van voor hulp aan derden en ook om die met de Bijbel aan de gedetineerden te gegeven. 
 
Even met elkaar om tafel gaan zitten zoals hier met het gevangenisteam, dat kan nog niet helaas. Maar, daar heb ik een gedeeltelijke oplossing voor gevonden! De gemeente hier heeft me een Zoom link gegeven. De bedoeling is om op 16 Maart iets over het werk hier te vertellen met gelegenheid voor vragen stellen. Ik zou het erg leuk vinden als u/jullie dit in de agenda kunt zetten! Er is een datum geprikt, als dat voor u/jullie de meest foute dag was, graag een mailtje met opties, dan zal ik eens zien of we nog een dag kunnen plannen. 
 
Op 16 maart 18:30 uur inloop, 19.00 uur presentatie over het werk van Adulam met daarna mogelijkheid voor vragen, 20.00 uur afronden. Join meeting Zoom: https://us02web.zoom.us/j/85942043273?pwd=dXNFZUZRV0dMYkpZdjNMRHJiOGFXQT09
Meeting ID: 859 4204 3273  Toegangscode: 278808
 
Foto's:
1. Jorge is klaar met rehabilitetie en krijgt z'n certificaat van Felina.
2. Tientallen vrijwilligers maken broodjes, een drietal hiervan helpt ook pakketjes maken.
3. Vergadering team gevangeniswerk van de gemeente.

Dank voor uw gebed voor onze jongeren en voor mij, ik ben dankbaar voor Gods trouwe zorg, onder andere door u heen, waardoor we kunnen uitreiken naar kwetsbare jongeren!
 
Dag, dit komt met hartelijke groeten, ook van iedereen in Mision Adulam, Fineke 
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia.
Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.
 

      

 

 
 
 
Het was voor mij een drukke herfst. Na op zeventien adressen gelogeerd te hebben om de spreekbeurten te kunnen doen in Engeland, reis ik straks weer naar huis. Dankbaar ook voor nieuwe contacten, we zijn altijd blij met uitbreiding van de achterban. Dankbaar voor zoveel mensen die, net als jullie, het werk dragen in gebed en door liefdegaven het werk van Mision Adulam mogelijk maken.
 
 
 
De afgelopen weken zijn erg stressvol geweest in Bolivia, we waren regelmatig in de internationale pers. Ik had een aantal half slapeloze nachten maar het team van Mision Adulam had het echt zwaar. Sommigen moesten een paar uur lopen om bij de huizen te komen, soms werden er stenen of groente naar hen gegooid of werden ze uitgescholden omdat ze gezien werden als mensen die zich niet identificeerden met de mensen in El Alto. Niks is minder waar, alles wat we doen en altijd gedaan hebben is dienen in onze wijk – mensen in onze wijk steunden ons en beloofden ons zo veel mogelijk te zullen beschermen.
 
De jonge mensen in de huizen voelden de spanning ook en staf moest proberen om de sfeer wat te verlichten, bijvoorbeeld door met de hele groep brood te bakken (de bakkerij was gesloten).
In Adulam is het nog steeds moeilijk, deels door de nieuwe staf. Zij zijn soms geneigd risico situaties te luchtig op te nemen, bijvoorbeeld toen de jongens naar school moesten om hun vooruitgang te evalueren. Staf bleef gezellig samen zitten kletsen in plaats van bij de jongens te blijven. Resultaat: 8 van de 10 rookten marihuana die ze kregen van een jongen die eerder bij ons woonde. Zo jammer, dat had nooit mogen gebeuren. De goede kant was dat alle jongens zeiden zelf verantwoordelijk te zijn toen Felina hen vroeg was er gebeurd was en zeiden dat ze de gevolgen van hun gedrag zouden aanvaarden.
 
In Talita Cumi reageerden de meisjes met het houden van een paar spontane tijden van gebed en aanbidden, (zie foto hierboven) erkennende dat God alleen de harten van de leiders van het land kan veranderen. Twee meisjes, Iris en Maeli hadden nooit gedacht dat ze vooruitgang zouden boeken in het programma maar zijn nu zover dat ze hoop hebben voor hun toekomst. Iris wil naar de PABO als ze klaar is met school en Maeli leert nu anderen te helpen en dienstbaar te zijn.  
 
 
 
 
 
 
Felina had een geweldige opening dit weekend om iets te delen met 16 ouders van de kinderen met leerproblemen die hulp krijgen in Jesed. Heel weinigen hadden ooit over Jezus gehoord. Felina sprak over het verhaal van de Kananese vrouw die Jezus om hulp vroeg voor haar kind en kon voor hen bidden en bemoedigen om ook zelf naar Jezus te zien.  
 
 
 
De situatie in het land is wat rustiger maar nog steeds niet goed, bidt s.v.p. voor ons nu we in de Decembermaand zijn, een moeilijke maand zelfs in de beste tijden.
In Mision Adulam zullen we staf evaluaties doen en daarna ons jaar gezamenlijk af sluiten, daarbij zullen we het team wat levensmiddelen mee te geven voor hun eigen kerstviering. Ook hoop ik met het team van de kerk mee te gaan naar de extra beveiligde gevangenis voor mannen ivm de kerst outreach. 
 
Bidt dat de vrede van God in onze harten zal heersen en voor Zijn zegen in de speciale tijden die we zullen hebben als we de geboorte van de Here Jezus gedenken.
Hele goede kerstdagen toegewenst en ik wens jullie Gods zegen toe voor 2020 en hoop dat we samen kunnen blijven omzien naar verslaafde tieners en kwetsbare kinderen in het nieuwe jaar!
 
Dit komt met liefs en warme groeten, in Christus, Fineke, jongeren, kinderen en teams..