Nieuwsbrief augustus  2021
    Op God rust mijn heil en mijn eer,
    mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   

    Beste vrienden,
 
Een veilige plek, daar verlangt elke tiener en elk kind wat bij ons komt naar. Een plek om zichzelf te kunnen zijn en gehoord te worden. Maar ook een plek om uit verwarring tot ontwarring te komen maar dat kan vaak niet als ouders niet meehelpen.
 
Dan horen we bijvoorbeeld van een kleine meid van 7 jaar die naar Jesed komt over de moeite die er thuis is. Beide ouders werken en hebben als ze thuiskomen niet meer echt aandacht voor haar en haar jongere broertje. En wij zien het resultaat van klappen in blauwe plekken en een gekneusde hand.
 
Foto links: Mya tekende haar familie: zij staat er buiten.
Foto rechts: Kinderen in Jesed krijgen les via een smartfone.
 
Of Wil, toen hij gerehabiliteerd was wilde hij niet meer terug naar zijn oude vrienden en het leven van dealen in de drugs die hem ook zoveel problemen hadden bezorgd. We proberen ouders aan te moedigen er alles aan te doen een veilige omgeving te maken voor hun kinderen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
 
Alleen de Here Jezus kan werkelijk een veilige haven zijn voor onze jongeren en kinderen, en velen weten dat ook. Dit uit zich b.v. in hun briefjes met verzoek om steun in gebed. “Voor mijn opa en oma, en m’n broers en zusjes”.  “Dat God me helpt uit de hel van verslaving te komen”. Bidt u voor ons, en voor onze jongeren?
 
Deze week zijn we gezegend met een fikse partij levensmiddelen van een overheidsinstantie (foto links), dat is een geweldige opsteker waar we heel blij mee zijn!
 
Felina heeft vrijdag eindelijk onze accreditering in handen gekregen na meer dan een jaar gedoe. Het trieste is dat we ws. volgend jaar weer opnieuw moeten beginnen met dat hele energie en tijd vretende proces en voldoen aan de dan geldende eisen van de overheid.
 
 
 
 
Ik ben weer onderweg naar Bolivia, na een hele goede tijd in Nederland waar ik met velen van jullie over het werk in van Mision Adulam kon praten. Via Zoom deed ik mee met de halfjaarlijkse evaluatie van het werk, geweldig te zien hoe we met z’n allen steeds zoeken naar betere manieren om te kunnen werken.
 
Terugkomen thuis zal nog wel even een dingetje zijn, er zijn best veel mensen overleden in deze tijd. Ook ligt Anita, mijn “kleindochter” nu ondertussen 5 ½ week op de intensive care door Corona, elke dag is de prognose anders, heel moeilijk. En dat is het beslist voor haar kinderen die haar niet meer gezien hebben sinds opname in het ziekenhuis.
 
In gebed blijf ik daarom graag met jullie verbonden, samen staan voor onze jongeren en kinderen maakt een verschil met duurzame impact in hun levens.
 
Dag, met u in Christus verbonden, Fineke 
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia.
Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.
 

      

 
 
 
De afgelopen weken zijn erg stressvol geweest in Bolivia, we waren regelmatig in de internationale pers. Ik had een aantal half slapeloze nachten maar het team van Mision Adulam had het echt zwaar. Sommigen moesten een paar uur lopen om bij de huizen te komen, soms werden er stenen of groente naar hen gegooid of werden ze uitgescholden omdat ze gezien werden als mensen die zich niet identificeerden met de mensen in El Alto. Niks is minder waar, alles wat we doen en altijd gedaan hebben is dienen in onze wijk – mensen in onze wijk steunden ons en beloofden ons zo veel mogelijk te zullen beschermen.
 
De jonge mensen in de huizen voelden de spanning ook en staf moest proberen om de sfeer wat te verlichten, bijvoorbeeld door met de hele groep brood te bakken (de bakkerij was gesloten).
In Adulam is het nog steeds moeilijk, deels door de nieuwe staf. Zij zijn soms geneigd risico situaties te luchtig op te nemen, bijvoorbeeld toen de jongens naar school moesten om hun vooruitgang te evalueren. Staf bleef gezellig samen zitten kletsen in plaats van bij de jongens te blijven. Resultaat: 8 van de 10 rookten marihuana die ze kregen van een jongen die eerder bij ons woonde. Zo jammer, dat had nooit mogen gebeuren. De goede kant was dat alle jongens zeiden zelf verantwoordelijk te zijn toen Felina hen vroeg was er gebeurd was en zeiden dat ze de gevolgen van hun gedrag zouden aanvaarden.
 
In Talita Cumi reageerden de meisjes met het houden van een paar spontane tijden van gebed en aanbidden, (zie foto hierboven) erkennende dat God alleen de harten van de leiders van het land kan veranderen. Twee meisjes, Iris en Maeli hadden nooit gedacht dat ze vooruitgang zouden boeken in het programma maar zijn nu zover dat ze hoop hebben voor hun toekomst. Iris wil naar de PABO als ze klaar is met school en Maeli leert nu anderen te helpen en dienstbaar te zijn.  
 
 
 
 
 
 
Felina had een geweldige opening dit weekend om iets te delen met 16 ouders van de kinderen met leerproblemen die hulp krijgen in Jesed. Heel weinigen hadden ooit over Jezus gehoord. Felina sprak over het verhaal van de Kananese vrouw die Jezus om hulp vroeg voor haar kind en kon voor hen bidden en bemoedigen om ook zelf naar Jezus te zien.  
 
 
 
De situatie in het land is wat rustiger maar nog steeds niet goed, bidt s.v.p. voor ons nu we in de Decembermaand zijn, een moeilijke maand zelfs in de beste tijden.
In Mision Adulam zullen we staf evaluaties doen en daarna ons jaar gezamenlijk af sluiten, daarbij zullen we het team wat levensmiddelen mee te geven voor hun eigen kerstviering. Ook hoop ik met het team van de kerk mee te gaan naar de extra beveiligde gevangenis voor mannen ivm de kerst outreach. 
 
Bidt dat de vrede van God in onze harten zal heersen en voor Zijn zegen in de speciale tijden die we zullen hebben als we de geboorte van de Here Jezus gedenken.
Hele goede kerstdagen toegewenst en ik wens jullie Gods zegen toe voor 2020 en hoop dat we samen kunnen blijven omzien naar verslaafde tieners en kwetsbare kinderen in het nieuwe jaar!
 
Dit komt met liefs en warme groeten, in Christus, Fineke, jongeren, kinderen en teams..