Nieuwsbrief augustus 2017
Beste vriend van Misión Adulam, Mei 2017.               
                                                                                                                        
Het is genieten hè, van de lente met alle prachtige kleurschakeringen groen!      
Ik ben nu in Ierland om op diverse plaatsen over ons werk te vertellen en te zien en horen wat de Here hier aan het doen is. Daar voor was ik even in Nederland. In mijn thuisgemeente hadden we een feestelijke viering om de Heer te eren voor de 25 jaar dat Misión Adulam bestaat. Het is bijzonder om terug te zien naar alles wat door Gods hulp, ook door Zijn kinderen heen, hier allemaal gebeurd is. In Juni zijn er nog twee vieringen waar ik hoop velen van u te zien! 
 
En, het is zover, de eerste drie kinderen wonen nu in Jesed! We hadden het gesloten voor stellen, en officieel heropend om er jongens van 8 tot 12 te gaan opvangen, die aan het begin staan van hun carrière in verslaving en het leven op straat. Een nieuwe uitdaging met een eigen programma!
We zitten momenteel midden in inspecties van de overheid. Deze week is er een her-inspectie, om te zien of we alle observaties verwerkt hebben. Er moest b.v. geverfd worden in twee van de huizen – en ja, het is waar dat we allerlei achterstallig onderhoud hebben in de huizen. Maar dat staat niet vooraan op de prioriteitenlijst wat betreft de huishoudportemonnee en ook staf inzet. Vanaf morgen worden alle teamleden onderworpen aan een psychologische test, de medische en politiechecks zijn achter de rug wat veel tijd, energie en geld kost maar wat we verplicht zijn.
 
Ondertussen was ik ook weer in de Chonchocoro gevangenis, waar we 400 mannen blij maakten met een warme trui, jas of T-shirt. Voor Willem had ik schoenen die hij onder tranen ontving: ze pasten hem precies! Er waren goede gesprekken met een heel aantal mannen en ik hoop dat de deuren open zullen zijn om vaker terug te gaan, juist naar de afdelingen waar nu niemand komt.
 
U/jullie allemaal van harte een hele fijne zomervakantie toegewenst, een tijd van nieuwe energie opdoen en even de sleur doorbreken! Blijf alsjeblief wel bidden voor ons en de jongeren die God bij ons brengt. Ik wil speciaal gebed vragen voor het team, verschillenden hebben moeilijke situaties kwa gezondheid thuis. Anderen werken vanuit een sleur en hebben inspiratie nodig, een nieuwe aanraking van God. En graag gebed voor een man als aanvulling op het team voor Jesed.
Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie trouwe gebed en onmisbare financiële ondersteuning, het is een voorrecht om jullie als deel van het team te hebben.   
Dag, met warme groeten en Gods zegen gewenst, Fineke 

Beste vriend van Misión Adulam,             

Dankbaarheid.
Vanmorgen was ik echt tot tranen toe bewogen toen ik zag hoe de Heer voor ons voorzien heeft. Het is financieel moeilijk deze maanden en het heeft ons heel erg bemoedigd om te zien hoe jullie, individueel en collectief, gegeven hebben. Jullie ondersteuning helpt ons om in Misión Adulam de handen, voeten en stem van de Here Jezus te zijn. Onze jongeren krijgen zo een kans op verandering en een nieuwe start, dank dat jullie een belangrijk deel zijn van het lichaam van Christus in Bolivia.

      

Nieuwe opzet voor Jesed.
Het helpen van jongens in de leeftijd van 8 tot 12 verliep niet zoals we gepland en gehoopt hadden. In deze vakantieperiode gaven we in Jesed twee weken onderwijskundige ondersteuning voor kinderen uit de wijk – ruim 50 in totaal. In hoeverre dit een nood is in de wijk weten we pas over een paar weken als de scholen weer op gang zijn. Veel van de kinderen hebben forse leerproblemen, ook vertelde een meisje dat ze misbruikt wordt, werk genoeg dus. We gaan deze maanden zien of we deels kinderopvang en deels onderwijskundige ondersteuning kunnen doen in dit huis. Hoe we nu ook verder gaan, het betekent staf uitbreiding wat extra kosten betekend en lastig is, ook moeten we lokalen inrichten en materialen vinden.

Mogelijkheden. 
We kijken ook naar de mogelijkheid om sommige stafleden uit te nodigen om met pensioen te gaan. Er is staf op pensioengerechtigde leeftijd, die lang bij ons gewerkt hebben en daardoor duur zijn. We zouden hun taken op kunnen vangen met personeel op contractbasis. Na de bemoediging van vandaag (op financieel gebied) denk ik dat we als vanouds ons hart moeten volgen daar waar de Heer het leidt – vertrouwende dat Hij voor de rest zorgt. 

Voorbede en gebed.
Naast gebed voor onze jongeren en Gods hulp voor ons, ook graag gebed voor het team. Drie dames van het team hebben resp. dochters en een zoon met ernstige gezondheidsproblemen. Regelmatig huilen ze bij me uit, het is zwaar de onmacht te voelen en het lijden te zien van deze jonge mensen. 
 
Van harte een goede zomer gewenst en Gods nabijheid, Fineke en teams.

Contact: Fineke Janssen, Casilla 6320, La Paz, Bolivia. Adreswijzigingen post: Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV te Oude-Tonge. 

Misión Adulam werkt met ondersteuning van vrienden, steun uw gebed en financiële steun zijn onmisbaar om onze jongeren te kunnen helpen. Deze vrienden, mensen als U, maken ons werk mogelijk en zijn van levensbelang voor onze organisatie. U kunt on-line doneren via onderstaande Why Donate button of via PayPal, de button Donate onderaan deze pagina. Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL29 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke) of 069 A Mision Adulam.

Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.