Nieuwsbrief April 2020
    Op God rust mijn heil en mijn eer,
    mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God.   

 
 
Het was voor mij een drukke herfst. Na op zeventien adressen gelogeerd te hebben om de spreekbeurten te kunnen doen in Engeland, reis ik straks weer naar huis. Dankbaar ook voor nieuwe contacten, we zijn altijd blij met uitbreiding van de achterban. Dankbaar voor zoveel mensen die, net als jullie, het werk dragen in gebed en door liefdegaven het werk van Mision Adulam mogelijk maken.
 
 
 
De afgelopen weken zijn erg stressvol geweest in Bolivia, we waren regelmatig in de internationale pers. Ik had een aantal half slapeloze nachten maar het team van Mision Adulam had het echt zwaar. Sommigen moesten een paar uur lopen om bij de huizen te komen, soms werden er stenen of groente naar hen gegooid of werden ze uitgescholden omdat ze gezien werden als mensen die zich niet identificeerden met de mensen in El Alto. Niks is minder waar, alles wat we doen en altijd gedaan hebben is dienen in onze wijk – mensen in onze wijk steunden ons en beloofden ons zo veel mogelijk te zullen beschermen.
 
De jonge mensen in de huizen voelden de spanning ook en staf moest proberen om de sfeer wat te verlichten, bijvoorbeeld door met de hele groep brood te bakken (de bakkerij was gesloten).
In Adulam is het nog steeds moeilijk, deels door de nieuwe staf. Zij zijn soms geneigd risico situaties te luchtig op te nemen, bijvoorbeeld toen de jongens naar school moesten om hun vooruitgang te evalueren. Staf bleef gezellig samen zitten kletsen in plaats van bij de jongens te blijven. Resultaat: 8 van de 10 rookten marihuana die ze kregen van een jongen die eerder bij ons woonde. Zo jammer, dat had nooit mogen gebeuren. De goede kant was dat alle jongens zeiden zelf verantwoordelijk te zijn toen Felina hen vroeg was er gebeurd was en zeiden dat ze de gevolgen van hun gedrag zouden aanvaarden.
 
In Talita Cumi reageerden de meisjes met het houden van een paar spontane tijden van gebed en aanbidden, (zie foto hierboven) erkennende dat God alleen de harten van de leiders van het land kan veranderen. Twee meisjes, Iris en Maeli hadden nooit gedacht dat ze vooruitgang zouden boeken in het programma maar zijn nu zover dat ze hoop hebben voor hun toekomst. Iris wil naar de PABO als ze klaar is met school en Maeli leert nu anderen te helpen en dienstbaar te zijn.  
 
 
 
 
 
 
Felina had een geweldige opening dit weekend om iets te delen met 16 ouders van de kinderen met leerproblemen die hulp krijgen in Jesed. Heel weinigen hadden ooit over Jezus gehoord. Felina sprak over het verhaal van de Kananese vrouw die Jezus om hulp vroeg voor haar kind en kon voor hen bidden en bemoedigen om ook zelf naar Jezus te zien.  
 
 
 
De situatie in het land is wat rustiger maar nog steeds niet goed, bidt s.v.p. voor ons nu we in de Decembermaand zijn, een moeilijke maand zelfs in de beste tijden.
In Mision Adulam zullen we staf evaluaties doen en daarna ons jaar gezamenlijk af sluiten, daarbij zullen we het team wat levensmiddelen mee te geven voor hun eigen kerstviering. Ook hoop ik met het team van de kerk mee te gaan naar de extra beveiligde gevangenis voor mannen ivm de kerst outreach. 
 
Bidt dat de vrede van God in onze harten zal heersen en voor Zijn zegen in de speciale tijden die we zullen hebben als we de geboorte van de Here Jezus gedenken.
Hele goede kerstdagen toegewenst en ik wens jullie Gods zegen toe voor 2020 en hoop dat we samen kunnen blijven omzien naar verslaafde tieners en kwetsbare kinderen in het nieuwe jaar!
 
Dit komt met liefs en warme groeten, in Christus, Fineke, jongeren, kinderen en teams.. 
 
 
Beste vrienden,

Dit zijn vreemde tijden waarin al onze plannen op de kop gegooid worden. Er woeden stormen om ons heen, en dat is behoorlijk eng. Hoe goed is het om dan te bedenken dat God nog steeds Heer is en dat Hij naar ons omziet. Ik hoop dat het goed is met jullie. Veel dingen kunnen op hun grondvesten staan te schudden maar nooit Gods beloften en Zijn aanwezigheid in ons leven.
 
In Bolivia komen er bijna elke dag nieuwe instructies. Nu is het zo dat we, afhankelijk van ons ID 1 x per week 5 uur naar buiten mogen om bood- schappen en andere broodnodige dingen te doen. Om te proberen voor de staf van Mision Adulam toestemming te krijgen van en naar hun werk te lopen, heb ik ook aardig wat gelopen, zonder resultaat. De boete is 130 euro, wat iets minder is dan een half minimumloon. We blijven proberen om toestemming te krijgen voor onze minibus, dan kunnen we sommige staf helpen. Maar we draaien met een minimum aan staf, graag speciaal gebed voor Carola en Leonor die resp. Talita Cumi en Adulam leiden. En gebed voor Rosa die op de lokale marktjes verse levensmiddelen moet zien te vinden. Felina heeft een operatie ondergaan aan een gebroken schouderblad na een overval, ze is nu in een andere stad bij familie aan het opknappen, ook voor haar graag gebed, ze zou liever hier zijn.
 
De foto hier links was van iemand die de supermarkt aan het reinigen is. Persoonlijk merk ik dat de Heer me helpt. Als ik s ’nachts soms wakker wordt ben ik me bewust van een lied in mijn hart – altijd een lied van bemoediging en blijdschap om de zekerheid dat God bij me is.
 
Ik hoop en bid dat dit ook uw getuigenis is. Er zijn nu veel unieke kansen om uit te reiken naar mensen, zoals een paar buren die ik ben wezen vragen of ze iets nodig hadden. En toen ik de deur nog uit mocht, ben ik naar het vliegveld gegaan om te zien of daar gestrande buitenlanders zaten. Nu zit ik veel te chatten met mensen zoals mijn vrienden in de gevangenis, die zijn nu nog meer alleen dan ooit.
 
 
 
 
 
Moge de Heer u bewaren en beschermen, en heel dicht bij u zijn, zoals Hij bij mij is – vandaag is een dag van vreugde in mijn ziel, het is zulk een voorrecht om te weten dat ik niet alleen thuis ben, ik ben nog steeds deel van een hele grote familie, en daar hoort u ook bij!
 
Dag, met lieve groeten, Fineke
 
Contact: Fineke Janssen (finekej@gmail.com), Casilla 6320, La Paz, Bolivia.
Belastingaftrekbare giften: Stichting Zending en Gemeente te Leeuwarden, via NL33 INGB 0002047678 of NL20 ABNA 0607782412 onder vermelding van 069 (zendingswerk Fineke Janssen) of 069 A Mision Adulam. Een andere mogelijkheid (niet aftrekbaar) is per creditcard via Whydonate op de website: https://www.whydonate.nl/fundraising/mision-adulam-i0cy Klik op vlaggetje voor Nederlands. Wij zijn aangesloten bij de stichting Zending en Gemeente, en erkend als ANBI. Meer informatie kunt u vinden onder de verschillende menu items bovenaan.
Postwijzigingen kunt u doorgeven aan de Familie Aleman, Schoolstraat 8, 3255 AV  Oude-Tonge.
Voor extra FB gebedspunten graag melden met een mailtje.